keyboard_arrow_down

Musik kan røre dig

Det startede da du var barn

Derfor mener mange også, at hvis du som barn lytter til meget musik og sprog, vil du have en langt større evne indenfor disse områder senere hen.

Men man ved også at patienter med Parkinson syge, kan live helt op, hvis de hører musik. De kan deltage i en dans, og de kan pludselig synge med på sangene. Men så snart musikken slutter, falder de tilbage i deres sygdom igen. Det er ret vildt at tænke på.

Forskning indenfor planter viser, hvor nogle planter stod i drivhuse der blev spillet Metal musik, og et andet hvor der blev spillet klassisk musik, og et drivhus med tale og et helt uden lyd.

Væksten i de to drivhuse med musik, var markant større end de to andre drivhuse, det er virkelig spændende.

Indenfor dyreverdenen er der også lavet studier, hvor køer der står i stalde, lytter til musik, og faktisk får det deres mælkeproduktion til at stige.

Derfor er det ikke ligegyldigt med musik, og derfor heller ikke ligegyldigt hvordan du lytter til det og på hvilket udstyr.

Men der findes råd og vejledning til at finde præcis det udstyr som passer til din bolig, hverdag og fritid, og uden det vil koste spidsen af en jetjager.

Men når vi taler musik i boligen, tænker mange af os på højttalere, der står i hvert hjørne på den ene væg, eller i reolen. Så vi kan nemt blive fastlåste i hvordan det kunne blive installeret i hjemmet.

Hvilke typer passer til din bolig og dig?

Det er interessant at se på, hvilke type højttalere kan du få til din bolig. Fordi du kan faktisk få nogle højttalere du monterer i loftet eller i væggene, enten synlig med en hvid frontgrill, eller helt usynlige. Det giver jo helt nye muligheder, og frontgrillen kan også spraymales, hvis nu loft eller vægge, har en anden farve end hvid.

I min hverdag, lytter vi til musik fra højttalere monteret i loftet. Og det er virkelig en lækker måde at få musik leveret på. lyden mætter rummet på en helt anden måde, end traditionelle højttalere placeret på gulvet eller i en reol. Plus det heller ikke optager plads i lokalet.

Men når snakken falder på højttalere monteret i loftet, tænker mange at det er jo dårlig lyd. Og grunden til mange siger dette, er når de går ud i butikker eller indkøbscentre, er der ofte installeret højttalere i loftet. Men lyden her er flad og kedelig, faktisk rører den dig slet ikke.

Grunden til dette er dels valget af højttalere, men også den måde de er installeret på.

Derfor er det også fedt at vi kan levere højttalere fra Origin Acoustics, som netop har taget den udfordring op. Og deres krav fra start til ingeniører, at lyden skal være i top.

Origin Acoustics har højttalere til hjemmet, butikken, restauranten, indkøbscentret, terrassen, haven, båden eller saunaen. Men der er ikke gået på kompromis en eneste gang. Fordi så ville de blot være endnu en producent i mængden af stort set den samme lyd.

Men ikke nok med det, der er mange muligheder med Origin Acoustics. Og vi ønsker her på indretmedlyd, at vise så mange løsninger som muligt.

Eksempler på vores arbejde

Interview med Casper Strunge

Hør Casper fortælle om hans lydinstallation i hele huset, og bliv inspireret til, hvordan man kan få fuld integreret lyd i hjemmet.

Læs mere her

Case: Nybygger hjem med fuld integreret lyd

Er du ved at bygge nyt hus, og overvejer du, om du skal få installeret god kvalitets lyd i hjemmet? Læs hvordan Louise Holm (Også kendt fra Løvens Hule) har fået installeret usynlige højttalere i sin smukke bolig.

Læs mere her

Case: Lyd på badeværelset

Se billeder fra den installation som gjorde, at Mads fik fantastisk lyd på sit badeværelse. 

Læs mere her
keyboard_arrow_up